Güncel , Gündem , Son Dakika Haberleri

Düzenli tüketiyorsan

Mevsiminde toplanan ve sonrasında güneşte kurutulan meyveler diğer zamanlarda da kuru olarak tercih ediliyor, kuru erik de bu kuru meyvelerden 1 tanesidir. Yeşil eriğin insan vücuduna ayrı faydaları varken kuru eriğinde daha farklı faydaları bulunuyor. İnsan vücudunun ihtiyacı olan vitamin ve mineral ihtiyacını da karşılıyor. Özellikle sindirim ve bağırsakların çalışmasında önemli rol oynuyor. Ayrıca demir açısından zengin olduğu için demir eksikliğinin yol açtığı bütün hastalıklara karşı faydalıdır. İşte kuru eriğin az bilinen inanılmaz faydaları ise şöyledir…

KURU ERİĞİN FAYDALARI NELERDİR?
Özellikle demir, bakır, magnezyum ve potasyum gibi birçok vitaminler ve mineraller bulunuyor
Eriğin içerisinde çözülen lifler bulunuyor. Bu da yiyeceklerin bağırsak yolundan daha iyi geçmesine yardımcı oluyor.
Bağırsak dokusunda olan faydalı bakterilerin büyümesini sağlar ve bağırsak faaliyetlerini iyileştirir. Ayrıca zararlı bakterilerin sindirim yoluyla atılmasını da sağlar.
İçerdiği potasyum sayesinde insan vücudunun ihtiyacı olan potasyum ihtiyacının %15 ini karşılar.
Erik virüs ve bakteri temelli olan hastalıklara karşı da koruyucu sağlamaktadır.
C vitamini kaynağının sayesinde bağışıklık sistemini de güçlendirir. Beyaz kan hücrelerinin artışını da sağlamaktadır.
Ayrıca solunum yolu rahatsızlıklarına karşı da faydalıdır.
Özellikle siyah kuru erik yüksek miktarda demir içerdiği için kırmızı kan hücrelerini de artırmaktadır. Bu sayede de kansızlığa karşı çok faydalı bir besindir. Anemi hastalığının da tedavisinde ve önlenmesinde kullanılıyor.
Kemik ve kas dokuları için gerekli olan vitamini ve minerali kuru erik de bulunuyor.
Yaş ilerledikçe oluşan unutkanlık gibi hastalıkların önüne geçilmesinde de yardımcı oluyor. Beyni güçlendirir ve hafızanın güçlenmesini de etki sağlıyor.

ERİK ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?
Kara erik oldukça önemli faydalar sağlamaktadır. Buna göre erik çayı da kolay bir şekilde hazırlanabilir. Öncelikle bir bardak kaynayan suyun içine 5 tane kuru siyah erik atılır. Bu karışım ise 5 dakika kadar demlenir. Demlenen çay ılıdıktan sonra rahat bir şekilde tüketilir. Kaynak:=posta com

Sonra ki Sayfa !!!

Okumaya devam etmek için yukarıda ki görsele t'klay'n ve ilerleyiniz >>>
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Düzenli tüketiyorsan

Mevsiminde toplanan ve sonrasında güneşte kurutulan meyveler diğer zamanlarda da kuru olarak tercih ediliyor, kuru erik de bu kuru meyvelerden 1 tanesidir. Yeşil eriğin insan vücuduna ayrı faydaları varken kuru eriğinde daha farklı faydaları bulunuyor. İnsan vücudunun ihtiyacı olan vitamin ve mineral ihtiyacını da karşılıyor. Özellikle sindirim ve bağırsakların çalışmasında önemli rol oynuyor. Ayrıca demir açısından zengin olduğu için demir eksikliğinin yol açtığı bütün hastalıklara karşı faydalıdır. İşte kuru eriğin az bilinen inanılmaz faydaları ise şöyledir…

KURU ERİĞİN FAYDALARI NELERDİR?
Özellikle demir, bakır, magnezyum ve potasyum gibi birçok vitaminler ve mineraller bulunuyor
Eriğin içerisinde çözülen lifler bulunuyor. Bu da yiyeceklerin bağırsak yolundan daha iyi geçmesine yardımcı oluyor.
Bağırsak dokusunda olan faydalı bakterilerin büyümesini sağlar ve bağırsak faaliyetlerini iyileştirir. Ayrıca zararlı bakterilerin sindirim yoluyla atılmasını da sağlar.
İçerdiği potasyum sayesinde insan vücudunun ihtiyacı olan potasyum ihtiyacının %15 ini karşılar.
Erik virüs ve bakteri temelli olan hastalıklara karşı da koruyucu sağlamaktadır.
C vitamini kaynağının sayesinde bağışıklık sistemini de güçlendirir. Beyaz kan hücrelerinin artışını da sağlamaktadır.
Ayrıca solunum yolu rahatsızlıklarına karşı da faydalıdır.
Özellikle siyah kuru erik yüksek miktarda demir içerdiği için kırmızı kan hücrelerini de artırmaktadır. Bu sayede de kansızlığa karşı çok faydalı bir besindir. Anemi hastalığının da tedavisinde ve önlenmesinde kullanılıyor.
Kemik ve kas dokuları için gerekli olan vitamini ve minerali kuru erik de bulunuyor.
Yaş ilerledikçe oluşan unutkanlık gibi hastalıkların önüne geçilmesinde de yardımcı oluyor. Beyni güçlendirir ve hafızanın güçlenmesini de etki sağlıyor.

ERİK ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?
Kara erik oldukça önemli faydalar sağlamaktadır. Buna göre erik çayı da kolay bir şekilde hazırlanabilir. Öncelikle bir bardak kaynayan suyun içine 5 tane kuru siyah erik atılır. Bu karışım ise 5 dakika kadar demlenir. Demlenen çay ılıdıktan sonra rahat bir şekilde tüketilir. Kaynak:=posta com

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
SON DAKİKA