Ramazan Ayı’nda susuzluğa çare içecekler araştırılıyor. Vişneli şerbet kan yapıyor. Aynı zamanda susuzluğa çare oluyor. Peki vişneli Ramazan şerbetinin tarifi ne?
Vişneli Ramazan şerbeti susuzluğunuza çare olacaktır.
VİŞNELİ RAMAZAN ŞERBETİ
Malzemeler
2 litre su
1 su bardağı toz şeker
300 gram vişne (dondurulmuşta olabilir) 100 gram kuru üzüm
8-10 adet kuru erik
1 adet çubuk tarçın
1 tutam karanfil
YAPILIŞI
Derin bir tencereyi ocağa alın ve suyu ekleyin.
Karanfil ve çubuk tarçını da ekleyip kaynatın.
Şerbetinizin suyu kaynadıktan sonra şekeri ilave edip karıştırın.
Üzüm ve eriklerin de sap ve çekirdeklerini temizleyip, tencereye ekleyin.
Meyveler yumuşayıncaya kadar kaynatın. Daha sonra vişneleri de atıp birkaç dakika daha kaynatın.
Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Karanfil ve çubuk tarçınları da içinden alın.
Soğuduktan sonra şerbetinizi süzüp uygun sürahiye doldurun.
Buzdolabında soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. VİŞNENİN FAYDALARI NELERDİR?
Tam bir vitamin ve mineral deposu olan vişne, A ve C vitaminleri, sodyum, potasyum, kalsiyum ve fosfor mineralleri açısından oldukça zengindir. Vişne yüksek oranda beta-karoten, E vitamini gibi güçlü antioksidanlar içerir. Vişnenin sağlığımıza faydalarını sıralayacak olursak: Kaynak:=posta.com.tr
Ramazan Ayı’nda susuzluğa çare içecekler araştırılıyor. Vişneli şerbet kan yapıyor. Aynı zamanda susuzluğa çare oluyor. Peki vişneli Ramazan şerbetinin tarifi ne?
Vişneli Ramazan şerbeti susuzluğunuza çare olacaktır.
VİŞNELİ RAMAZAN ŞERBETİ
Malzemeler
2 litre su
1 su bardağı toz şeker
300 gram vişne (dondurulmuşta olabilir) 100 gram kuru üzüm
8-10 adet kuru erik
1 adet çubuk tarçın
1 tutam karanfil
YAPILIŞI
Derin bir tencereyi ocağa alın ve suyu ekleyin.
Karanfil ve çubuk tarçını da ekleyip kaynatın.
Şerbetinizin suyu kaynadıktan sonra şekeri ilave edip karıştırın.
Üzüm ve eriklerin de sap ve çekirdeklerini temizleyip, tencereye ekleyin.
Meyveler yumuşayıncaya kadar kaynatın. Daha sonra vişneleri de atıp birkaç dakika daha kaynatın.
Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Karanfil ve çubuk tarçınları da içinden alın.
Soğuduktan sonra şerbetinizi süzüp uygun sürahiye doldurun.
Buzdolabında soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. VİŞNENİN FAYDALARI NELERDİR?
Tam bir vitamin ve mineral deposu olan vişne, A ve C vitaminleri, sodyum, potasyum, kalsiyum ve fosfor mineralleri açısından oldukça zengindir. Vişne yüksek oranda beta-karoten, E vitamini gibi güçlü antioksidanlar içerir. Vişnenin sağlığımıza faydalarını sıralayacak olursak: Kaynak:=posta.com.tr