Güncel , Gündem , Son Dakika Haberleri

Tereyağı süt diye neler yemisiz

CİDDİ SAĞLIK PROBLEMLERİNE SEBEP OLUYOR Özel bir hastanenin gastroenteroloji bölümünden Prof. Dr. Vedat Göral, hileli süt ürünlerinin birçok ciddi hastalığı beraberinde getirdiği belirterek, “Hileli süt, normal bir sütün değișik maddelerle vasfının değiștirilmesi. Bu, daha fazla verim elde etmek daha fazla süt miktarı elde etmek için yapılıyor. Bu amaçla soda, karbonat ve kabartma tozu çok sık kullanılan maddeler” dedi.Göral “Tüketirken anlașılmıyor belki ama bazı kișilerde birtakım rahatsızlıklar olușturabilir. Mesela süte kimyasal bir madde olan formalin katılıyor. Kișilerde astım, nefes darlığı ve alerjik reaksiyonlar gösterebilirken, alerjisi yüksek olan kișilerde ölüme bile yol açabilir. Melamin de yine bir kimyasal madde olarak, böbreklerde rahatsızlık yapabilir. Hidrojen peroksit ise gastrit, ishal, karın ağrısı ve bağırsaklarda iltihaba sebep olabilir” dedi. Bilinen markaların süt ürünlerinin tercih edilmesi gerektiğine vurgu yapan Prof. Dr. Göral, “Bunlar daha ziyade, okuduğumuz literatürde Hindistan ve Pakistan’da oluyor. Belki ülkemizde yok ama özellikle Gıda ve Tarım Bakanlığı’nın, gıda ve kalite kontrolünü yaptığınız biliyoruz. Dolayısıyla marka sütleri almak lazım. Bu markalar bakanlık tarafından denetlendiği için kötü olma ihtimalleri yok. Ancak dıșarıda, merdiven altı dediğimiz, ne olduğu bilinmeyen sütleri almamak gerekir” diye konuștu. TEREYAĞI VE YOĞURDA FARKLI KİMYASALLAR KARIȘTIRILIYOR Tereyağı ve yoğurtta çeșitli kimyasallar ve gıda boyaları kullanıldığını söyleyen Prof. Dr Göral, “Tereyağını daha fazla elde edebilmek için patates, gıda boyası, mısır özü yağı ve birtakım zeytinyağı, hayvansal yağlar içeren gıdalar kullanılıyor. Bu da tereyağının kalitesini olumsuz yönde etkiliyor. Yoğurda ise nișasta, jelatin ve pektin adı verilen kimyasallar katılıyor. Dolayısıyla mümkün olduğu kadar evde yoğurt yapmak gerekiyor. Marketten alınan yoğurtlardaki birtakım olumsuz gıdalar, beslenmemizi de olumsuz etkileyebilir. Yeterince yağ, kalsiyum alınmamıș olur” ifadelerini kullandı. ÇOCUKLARIN GELİȘİMİNİ OLUMSUZ ETKİLİYOR Çocukların gelișiminde süt ürünlerinin büyük rolü olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Göral, aileleri șöyle uyardı:

Sonra ki Sayfa !!!

Okumaya devam etmek için yukarıda ki görsele t'klay'n ve ilerleyiniz >>>
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Tereyağı süt diye neler yemisiz

CİDDİ SAĞLIK PROBLEMLERİNE SEBEP OLUYOR Özel bir hastanenin gastroenteroloji bölümünden Prof. Dr. Vedat Göral, hileli süt ürünlerinin birçok ciddi hastalığı beraberinde getirdiği belirterek, “Hileli süt, normal bir sütün değișik maddelerle vasfının değiștirilmesi. Bu, daha fazla verim elde etmek daha fazla süt miktarı elde etmek için yapılıyor. Bu amaçla soda, karbonat ve kabartma tozu çok sık kullanılan maddeler” dedi.Göral “Tüketirken anlașılmıyor belki ama bazı kișilerde birtakım rahatsızlıklar olușturabilir. Mesela süte kimyasal bir madde olan formalin katılıyor. Kișilerde astım, nefes darlığı ve alerjik reaksiyonlar gösterebilirken, alerjisi yüksek olan kișilerde ölüme bile yol açabilir. Melamin de yine bir kimyasal madde olarak, böbreklerde rahatsızlık yapabilir. Hidrojen peroksit ise gastrit, ishal, karın ağrısı ve bağırsaklarda iltihaba sebep olabilir” dedi. Bilinen markaların süt ürünlerinin tercih edilmesi gerektiğine vurgu yapan Prof. Dr. Göral, “Bunlar daha ziyade, okuduğumuz literatürde Hindistan ve Pakistan’da oluyor. Belki ülkemizde yok ama özellikle Gıda ve Tarım Bakanlığı’nın, gıda ve kalite kontrolünü yaptığınız biliyoruz. Dolayısıyla marka sütleri almak lazım. Bu markalar bakanlık tarafından denetlendiği için kötü olma ihtimalleri yok. Ancak dıșarıda, merdiven altı dediğimiz, ne olduğu bilinmeyen sütleri almamak gerekir” diye konuștu. TEREYAĞI VE YOĞURDA FARKLI KİMYASALLAR KARIȘTIRILIYOR Tereyağı ve yoğurtta çeșitli kimyasallar ve gıda boyaları kullanıldığını söyleyen Prof. Dr Göral, “Tereyağını daha fazla elde edebilmek için patates, gıda boyası, mısır özü yağı ve birtakım zeytinyağı, hayvansal yağlar içeren gıdalar kullanılıyor. Bu da tereyağının kalitesini olumsuz yönde etkiliyor. Yoğurda ise nișasta, jelatin ve pektin adı verilen kimyasallar katılıyor. Dolayısıyla mümkün olduğu kadar evde yoğurt yapmak gerekiyor. Marketten alınan yoğurtlardaki birtakım olumsuz gıdalar, beslenmemizi de olumsuz etkileyebilir. Yeterince yağ, kalsiyum alınmamıș olur” ifadelerini kullandı. ÇOCUKLARIN GELİȘİMİNİ OLUMSUZ ETKİLİYOR Çocukların gelișiminde süt ürünlerinin büyük rolü olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Göral, aileleri șöyle uyardı:

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
SON DAKİKA