Güncel , Gündem , Son Dakika Haberleri

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati: 21. yüzyıl Türkiye’nin yüzyılı olacak

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “TÜGİK İş Zirvesi Programı”nda yaptığı konuşmada Pandemi öncesi duruma doğru hızla gidiyoruz. 21. yüzyıl Türkiye’nin yüzyılı olacak. Hedeflerimize ulaşmak için aralıksız çalışıyoruz.”

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati: 21. yüzyıl Türkiye’nin yüzyılı olacak
Bu haber 22 Mart 2022 - 15:35 'de eklendi ve 259 views kez görüntülendi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TÜGİK İş Zirvesi Programı’nda konuştu.

Nebati konuşmasında enflasyonla mücadele kapsamında gıdada KDV’nin yüzde 1’e indirildiğini hatırlatarak, “KDV’de sadeleştirme çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Nebati, “Pandemi öncesi duruma doğru hızla gidiyoruz. 21. yüzyıl Türkiye’nin yüzyılı olacak. Hedeflerimize ulaşmak için aralıksız çalışıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Kılıçdaroğlu’na gönderme: Yurt dışına ülkemizi şikayet etmek için gitmiyoruz
Yurt dışında yaptığı temaslara ve görüşmelere değinen Nebati, Kılıçdaroğlu’na gönderme yaparak, “Ulusal çıkarlarımız doğrultusunda mesajlar veriyor. Yatırım için de her türlü engelin kaldırılmasında ön ayak oluyoruz. Ülkemizi yurtdışına şikayet etmek için değil, bu ülkede yatırım yapmayın demek için değil, bu ülkeye ‘yatırım yapmaya gelin, bu ülkede can mal ırz ve inanç güvenliği sağlandığı için gelin. Bu ülkeye temel insan haklarına öncelik veren özgürlüklerden asla taviz vermeyen bir ülke olarak gelin’ diye gidiyoruz .” dedi.

”Bu yıl 250 milyar dolar ihracat hedefini aşacağız”
Bu yıl 250 milyar dolar ihracat hedefini aşacaklarını söyleyen Nebati, “Türk ekonomisini üretim odaklı olarak ileriye taşıyoruz.” diye konuştu. 

“Enflasyonla mücadele ediyoruz”
Artan petrol fiyatlarının enflasyonla mücadeleye olumsuz etki yaptığına işaret eden Nebai, “Bunları gizlemiyoruz ama mücadelemizden asla geri adım atmıyoruz.” ifadelerini kullandı. 

“Fabrikalar çalışıyor”
Salgının ilk yılında dünya küçülürken Türkiye’nin Çin’den sonra en büyük büyüme kaydeden ülke olduğunu anımsatan Nebati, şöyle konuştu:

“Çift haneli, tek haneli küçülmeler gelecek mi?’ diye soranlara bu ülke iştahlı, genç nüfusa sahip bir ülke. Güven dolu bir ülke. Bulunduğu coğrafi ortam itibarıyla bütün dünyanın, en önemlisi yakın coğrafyanın tüm taleplerini karşılayacak özgün bir yapıya sahip. Bu ülke, yakın coğrafyanın taleplerinin hepsini alır, bir araya getirir öylesine bir üretim merkezi haline gelir ki herkes Türkiye’siz yapamayacağını anlar. 2021 yılında nitekim yüzde 11’lik büyüme sağladık. İhracatımız 225 milyar doları aştı. İlk 2 aydaki 12 aylık birikimle 231 milyar doları aşan bir ihracat seviyesine ulaştık. Nasıl oluyor bu? Çünkü yakın pazarlara tam bir üretim üssü olduğumuzu kanıtlayan bir başarıyla bunu yakaladık. Daha da ileriye gideceğiz. Hedeflerimize ulaşacağız. Çünkü biz zorluklarımızın karşısında gözlerimizi kapatıp, zorlukları halının altına süpürerek geçiştirelim mantığıyla çalışmıyoruz. Zorlukları biliyoruz, gerektiğinde paylaşalım diyoruz ama bunun üstesinden geleceğimizi bilin diyoruz ve güven telkin ediyoruz. İstikrarlı doğru adımlar atıyoruz ve her türlü özveride bulunacaklarla gelin birlikte hissedelim diyerek yürüyoruz. Onun için de yüzde 11 büyüdük. Şimdi 3 ayın sonundayız öncü göstergelerimiz çok iyi. Satın alma gücü paritesi çok iyi. Elektrik tüketimi gayet iyi. Fabrikalar çalışıyor. İhracatımız artarken iç tüketim de aynı şekilde devam ediyor. Belli bir denge üzerinde gidiyoruz. Büyüme aynı şekilde yolunu sürdürüyor. G20 ülkeleri içinde gelişmiş ülkeler içinde başarı üstüne başarı kaydediyoruz.”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA